Selecteer uw regio

Meer informatie

Elektrische Installaties
Werkzaamheden
Bedrijven
Doos met sticker

Verlichting

Een lichtinstallatie kunt u zo uitgebreid mogelijk maken als u zelf wilt, of het nou gaat om een woning, bedrijf, of openbaar gebouw. Voor elk pand is een ander type lichtinstallatie geschikt. Noodverlichting bijvoorbeeld, is in veel gevallen verplicht bij openbare gebouwen, scholen of winkels. Bij stroomuitval moet de noodverlichting op dit soort locaties optimaal functioneren, ten behoeve van de veiligheid van de aanwezige personen.

Voor uw tuin bestaat er speciale tuinverlichting. Een tuininstallatie moet wel aan een aantal eisen voldoen. De apparatuur moet worden aangesloten via een special grondkabel. Ook moet uw verlichting volledig waterproof zijn. U kunt waterdichte verlichting herkennen aan het symbool van een waterdruppeltje in een driehoek.

Buitenverlichting heeft naast persoonlijke smaak ook een belangrijke functie. Een goed verlichte voor- en achtertuin zorgt ervoor dat inbrekers in de schijnwerpers komen te staan. De kans op een inbraakpoging wordt hierdoor aanzienlijk verminderd. Vaak worden deze vormen van buitenverlichting voorzien van een bewegingssensor.

Buitenverlichting wordt ook veel gebruikt bij gebouwen en architectuur, zodat deze goed verlicht zijn of een bepaalde sfeer uitstralen.  

Gloeilampen worden vervangen door spaarlampen en LED verlichting. LED verlichting verbruikt zeer weinig energie en gaat bovendien een stuk langer mee. Ook heeft LED als voordeel dat deze een beperkte warmteontwikkeling heeft. Het is daardoor een veilige vorm van verlichting. LED verlichting is vooral aantrekkelijk voor openbare ruimtes waar het licht continue brandt.