Selecteer uw regio

Meer informatie

Elektrische Installaties
Werkzaamheden
Bedrijven
Doos met sticker

Complete installatie

Een complete elektrische installatie, wat moet u daaronder verstaan? Een complete installatie is het geheel van elektrische apparaten, aansluitingen en verbindingen. De installatie is aangesloten op het netwerk van een elektriciteitsleverancier. De aansluiting op dit netwerk bevindt zich in de groepenkast/meterkast. Dit is de basisinstallatie van elke woning. In deze kast vindt een verdeling van de energie over verschillende groepen plaats. 

De meterkast bestaat uit de volgende onderdelen.

•    De aardlekschakelaar: de aardlekschakelaar is een verplichte beveiliging in elke meterkast. Wanneer er een stroomstoring optreedt schakelt de aardlekschakelaar de stroom uit.
•    Installatieautomaten (groepen): een installatieautomaat heeft dezelfde functie als de bekende stoppen of smeltverzekeringen. Het voordeel van de installatieautomaat is dat deze weer ingeschakeld kan worden wanneer de oorzaak van het uitschakelen is opgelost, in tegenstelling tot de ouderwetse stoppen die na doorbranden vervangen moeten worden.
•    De hoofdschakelaar: elke nieuwe installatie moet voorzien zijn van een hoofdschakelaar. Hiermee kan de complete installatie worden in- en uitgeschakeld.
•    Een kilowattuurmeter: deze meet het elektriciteitsverbruik in uw woning.