Selecteer uw regio

Meer informatie

Elektrische Installaties
Werkzaamheden
Bedrijven
Doos met sticker

Data- en telecommunicatie

Elke organisatie heeft een communicatienetwerk nodig. Dit bestaat doorgaans uit een datanetwerk en een telecominstallatie. Een datanetwerk is een netwerk voor de overdracht van data tussen verschillende apparaten. Bedrijven zijn tegenwoordig steeds vaker afhankelijk van datanetwerken.
Ook telefonie is een belangrijk communicatiemiddel. Het is daarom verstandig om veel aandacht te besteden aan een efficiënte telecominstallatie. U kunt deze installatie vaak zo uitgebreid mogelijk maken als u zelf wilt.

Bovengenoemde netwerken worden steeds vaker aangelegd met glasvezelbekabeling, in plaats van koperbekabeling. Dit komt omdat glasvezelbekabeling een aantal opvallende voordelen biedt:

•    Een grote bandbreedte zodat er veel dataverkeer kan plaatsvinden
•    Zeer snel
•    Ongevoelig voor storingen
•    Flexibel en licht van gewicht.
•    Alle diensten (internet, telecom en datacommunicatie) kunnen over een glasvezelverbinding lopen.
 
Wanneer u uw datanetwerk wilt uitbreiden, kunt u bijvoorbeeld ook kiezen voor VoIP (Voice over IP): bellen via internet. Voordelen van VoIP zijn het gemak, centraal beheer en kostenbesparing.  Een nadeel van VoIP is dat u altijd van één netwerk afhankelijk bent. Wanneer er een probleem met het internet is, bent u bijvoorbeeld meteen ook telefonisch niet bereikbaar.